Open tuindagen ‘Tuinieren in Flevoland’

De Stekkentuin
Foto: Wies Voesten

Na een mooie open tuindag vandaag, zijn ook morgen, zondag 6 juni liefhebbers welkom in vier boerderijtuinen in Espel en Bant. Deze tuinen zijn geheel naar eigen smaak en inzicht ontworpen en aangelegd, daardoor zijn ze enig in hun soort met elk een eigen uitstraling. De tuinen zijn altijd ‘in beweging’. Elk jaar worden er borders veranderd, planten verplant, bollen gepoot.

Belangstellenden kunnen genieten van bijzondere plantencollecties in uitgekiende kleurrijke harmonieuze borders. Er zijn tevens stijlvolle vijvers, strak geschoren hagen, gezellige prieeltjes, uitnodigende zitjes. Alles is te vinden in deze weelderige, kleurrijke poldertuinen. Er is nog rust en ruimte in een gemoedelijke sfeer. Bezoekers kunnen rondneuzen in hobbykwekerijtjes of in een Engelse landleven winkel. In De Stekkentuin is  een kleine schilderijen- en tuinkeramiek expositie.

Deze tuinen liggen op korte afstand van elkaar en zijn daardoor ook goed op de fiets te bezoeken. De auto kan bij de eerste tuin geparkeerd worden. Een rondje langs alle tuinen is ongeveer 22 km.

Deelnemende tuinen zijn:
** De Stekkentuin, Noordermiddenweg 13, Espel, www.destekkentuin.nl
** De Tuinen van Lipkje Schat, Polenweg  9, Bant, www.lipkjeschat.nl
** De Goldhoorn Gardens, Klutenweg 13, Bant, www.goldhoorngardens.nl
** De Pegasushof, Klutenweg 5, Bant, www.pegasushof.nl

In de tuinen gelden de regels van het RIVM. Cheque de websites voor vertrek voor bijzonderheden, de tuinen zijn niet geschikt voor rolstoelen. Er wordt entree gevraagd.

De tuinen van Lipkje Schat en De Goldhoorn Gardens zijn dit jaar voor het laatst geopend tot 15 augustus. Daarna sluiten zij definitief het hek voor bezoekers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden