Controle op zwemwater vanaf 1 mei

Wellerwaard
Wellerwaard
Foto: Twitter: @Flevozwemwater

Het zwemwaterseizoen begint op 1 mei. Vanaf dat moment wordt het water met regelmaat gecontroleerd op schadelijke bacteriën bij de officiële zwemlocaties.

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de lijst met 33 officiële zwemlocaties in Flevoland vastgesteld. In de Noordoostpolder zijn dat Netl Park in Kraggenburg, de Wellerwaard, strand Schokkerhaven en het Dijkstrand en strand Staversekade op Urk.

Het zwemstrand De Zwolse Hoek bij de Ketelbrug is niet langer een officiële zwemlocatie. Burgemeester en wethouder van Noordoostpolder hebben hiertoe besloten vanwege het hardnekkig voorkomen van de E-colibacterie. Voor meer informatie: Zwemstrand Zwolse Hoek verdwijnt vanwege poepbacterie

Uitstekend zwemwater

In het zwemseizoen worden de locaties gecontroleerd op de aanwezigheid van blauwalgen en afval, zoals glas, drijfvuil en olie. Gemeten over de afgelopen vier jaar heeft het Dijkstrand op Urk de kwalificatie ‘goed’. Aan de andere vier zwemlocaties is de kwalificatie ‘uitstekend’ toegekend.

De zwemlocaties met voorzieningen zijn te vinden op de zwemwaterkaart op www.zwemwater.nl

Specifieke aandacht besteden Gedeputeerde Staten vanuit de aanwijzende en toezichthoudende rol aan ’t Bovenwater vanwege de daar regelmatig optredende blauwalgproblematiek. ’t Bovenwater is de recreatieplas tussen Lelystad, de Oostvaardersdijk en de Knardijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen