Zwemwater-app geeft actuele informatie

02 mei 2019, 13:46 Nieuws
dsc 1014
Het zwemseizoen is weer geopend. Dat betekent dat Waterschap Zuiderzeeland en Rijkswaterstaat actuele informatie geven over de waterkwaliteit op diverse locaties.
Op 1 mei start het zwemseizoen dat duurt tot 1 oktober. In Flevoland zijn er 33 officiële zwemlocaties en twee potentiële zwemlocaties.

Zwemlocaties Noordoostpolder en op Urk:

  • Strand Zwolse Hoek, Gemeente Noordoostpolder
  • Strand Schokkerhaven, Gemeente Noordoostpolder
  • Netl Park, Gemeente Noordoostpolder
  • Strand Wellerwaard, Gemeente Noordoostpolder
  • Dijkstrand, Urk
  • Strand Staversekade, Urk
De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan bij zwemmers, maar ook bijvoorbeeld bij honden, gezondheidsklachten opleveren. Daarom onderzoeken Waterschap Zuiderzeeland en Rijkswaterstaat gedurende het zwemseizoen de waterkwaliteit van alle officiële zwemlocaties, zodat u veilig kunt zwemmen.
Op basis van deze gegevens informeert de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek (OFGV) waar het veilig is om te zwemmen en waar een waarschuwing of negatief zwemadvies geldt.
Informatie over de zwemwaterkwaliteit is te vinden op:

Zwemwater-app

Waterschappen hebben de Zwemwater-app ontwikkeld met gegevens van 800 zwemlocaties. In de Zwemwater-app kunnen zwemliefhebbers informatie opvragen over 800 zwemlocaties in Nederland. De gegevens van de Zwemwater-app komen van de website zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is.