ZAAG JE EIGEN KERSTBOOM BIJ STAATSBOSBEHEER IN HET KUINDERBOS

30 nov 2023, 16:14 Nieuws
harco
Op zaterdag 9 december 2023 kan iedereen die wil weer zijn eigen kerstboom zagen bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos. Tussen 9 en 15 uur staan de boswachters klaar. Het is inmiddels een traditie waarbij vele gezinnen samen buiten aan de slag zijn op zoek naar de mooiste kerstboom van het bos.
BANT, 30-11-2023 - Een kerstboom tot 2 meter kost € 9, grotere bomen hebben afwijkende prijzen. De voorraad bestaat uit meer dan 1200 bomen dit jaar. Bezoekers mogen zelf in het bos een boom uitzoeken en hem daarna zelf omzagen of desgewenst met kluit uit te spitten. Indien nodig kan de boswachter daarbij helpen.
Boswachter Harco legt uit: ‘Soms worden kerstbomen in de Belgische Ardennen al in oktober gezaagd om te voorkomen dat ze in de sneeuw geoogst moeten worden, deze worden dan in koelhuizen bewaard. Echt vers zijn deze bomen dat niet meer te noemen. Doordat mensen bij Staatsbosbeheer een eigen kerstboom mogen zagen weet ze zeker dat hij vers is en zal dit enorm schelen bij ‘naalduitval’ van de kerstboom. Bovendien is het elk jaar weer een feest voor jong en oud om zelf de kerstboom uit te kiezen’, er is gereedschap aanwezig maar zelf meenemen mag natuurlijk ook
Staatsbosbeheer levert ook grotere kerstbomen voor winkelcentra, dorps- en buurtpleinen en kerken tot 7 meter. Deze zijn te bestellen op 0527-231706 0f op [email protected] minimaal 3 werkdagen van te voren bestellen, afleveren elke vrijdag in december om 9 uur of zaterdag 9 dec om 10 uur zijn bestelde bomen af te halen).
Logistieke informatie:
De kerstbomen in het Kuinderbos groeien onder een hoogspanningstrace en moeten op enig moment gekapt worden ivm de stroomvoorziening.
Datum: Zaterdag 9 december 2023 tussen 9.00 uur tot 15.00 uur, opgave niet nodig.
Locatie: De werkschuur van Staatsbosbeheer vindt u aan de Hopweg 21 in Bant.
Route: Volg de borden natuurkampeerterrein ‘De Veenkuil’. Afrit 16 op de A6, richting Luttelgeest. Eerste weg links –Friese pad- vervolgens tweede weg rechts –Hopweg- na 1 km rechts inrit naar schuur). Bij de inrit naar de schuur staat in de berm een bord met de tekst ‘kerstbomen zagen volg rode palen’ de pijl wijst u vervolgens de rijrichting. Om dit jaar bij de zaaglokatie te komen zullen deelnemers na het achterlaten van hun voertuig een wandeling moeten maken van ca. 700 meter. Hou rekening met zeer vochtige omstandigheden in het bos door de vele regen van de afgelopen periode, trek passend schoeisel en kleding aan.
Op de kaplokatie is een koek en soapie aanwezig met warme chocomelk, broodje worst en heerlijke koeken. Bij een knapperend kampvuur speelt vrijwilliger Hans op de trekzak en desgewest kunt u met hem het kuunderbosse kerstbomenkaplied meezingen. De eerste 500 euro van de omzet van de catering wordt geschonken aan het Ronald Mc Donaldshuis in Groningen.