Workshop kerstverlichting hacken in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

06 dec 2023, 19:31 Nieuws
20231215 bibliolab workshop kerstverlichting hacken
Hoe leuk zou het zijn als jij de kerstverlichting kunt laten doen wat jij wilt? De lichtjes mee laten knipperen op muziek of juist lekker snel laten knipperen? Zo maak je van een saaie kerstboom een supercoole disco-kerstboom!
EMMELOORD, 06-12-2023 - Op vrijdag 15 december leer je hoe dit moet tijdens de workshop ‘Hack je eigen kerstverlichting’ in het BiblioLab in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. De workshop duurt van 15.00 tot 16.30 uur.

Workshop BiblioLab

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de micro:bit. Dit is een heel klein computertje waar je met een speciaal programma zelf code voor kunt schrijven. Door de micro:bit aan de kerstverlichting te koppelen kunnen we deze dus hacken en programmeren zoals je zelf wil!
Deze workshop kost €2,50 en er is plek voor 10 kinderen. Koop dus snel een kaartje via de website of aan de balie in de bibliotheek.

Over BiblioLab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. De maatschappij verandert door nieuwe technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om mee te kunnen draaien in deze nieuwe samenleving. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden door het aanbieden van activiteiten op het gebied van (digitale) techniek.