Verklein uw voetafdruk door schoon vervoer

01 mei 2019, 19:01 Nieuws
mei
Via Duurzaam in Noordoostpolder ontvangt u de hele maand mei tips en adviezen over schoon vervoer. Hoe kunt u schoner en slimmer rijden? Wist u dat iedereen in de gemeente een laadpaal mag laten plaatsen op zijn of haar eigen terrein. Op de website vindt u nog meer goede voorbeelden en inspirerende initiatieven in uw buurt.

Mei = fietsmaand

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het perfecte weer om er op uit te gaan. Stap op de fiets en beleef het circulaire ommetje Emmeloord of fiets het klimaatommetje. Alle routes zijn te downloaden op www.duurzaaminnoordoostpolder.nl .

Wat is de impact van uw vervoerskeuze?

Dagelijks gaan we op weg naar ons werk, voor onze boodschappen of voor vrijetijdsbesteding. Om ons te kunnen verplaatsen per auto, trein of bus is energie en ruimte nodig. Bent u benieuwd wat de impact is van uw dagelijkse vervoerskeuze? Doe de test op www.flevolandsevoetafdruk.nl .

Zijn uw banden op spanning?

Regelmatig uw autobanden oppompen. Een kleine moeite waardoor u een stuk zuiniger rijdt. Goed voor uw portemonnee en het milieu. Om er zeker van te zijn dat uw banden de juiste spanning hebben, kunt u kans maken op het winnen van een bandenspanningsmeter. Of maak kans op een dagje elektrisch te rijden. Lees meer over deze leuke winactie op: www.duurzaaminnoordoostpolder.nl .