Slotavond Glemmer trekt 9.000 bezoekers

25 aug 2019, 21:37 Nieuws
dsc6099
Glemmer Beach heeft optimaal geprofiteerd van het prachtige zomerweer. Bezoekers waanden zich met name op de slotavond op Ibiza.
Jick Munro & the Amazing Laserbeams trapten donderdagavond 22 augustus het Glemmer Beach festival af, gevolgd door de band UB40. De Engelse band trok een gevarieerd publiek uit het hele land en in een mum van tijd was de hoofdtent gevuld met een enthousiast bezoekers. UB40 sloot het optreden af met de bekende nummers ‘Falling in love with you’ en tot groot genoegen van het publiek het bekendste hit ‘Red Red Wine’.

De Kast en Clouseau

De tweede avond van Glemmer Beach festival werd druk bezocht met ruim 4500 bezoekers uit het hele land. De Friese band De Kast opende de avond op het hoofdpodium met zowel nieuwe hits als klassiekers. De geliefde band bestaat dit jaar dertig jaar en heeft al meerdere malen met groot succes op het Glemmer Beach podium gestaan.
De Belgische popgroep Clouseau zorgde direct voor een groot feest en een swingend publiek met nummers zoals ‘Brandweer’, ‘Anne’ en ‘Daar gaat ze’. De Engelse band Level 42 hield de tent eveneens druk bezocht! De avond op het hoofdpodium werd afgesloten door de Italiaanse tribute band Queenmania met de hit ‘We are the champions’.

Nederlandstalig

De derde en laatste avond van de tiende editie van Glemmer Beach festival is spectaculair afgesloten! Nederlandse top artiesten zorgden samen met een unieke Ibiza sfeer voor een gewéldige avond. Meer dan 9000 bezoekers genoten van optredens van onder andere Tino Martin, Davina Michelle, De Jeugd van Tegenwoordig en Kraantje Pappie. De zomerse temperaturen, de laaghangende zon en de festival ambiance zorgde voor tropische sferen op het strand van Lemmer. Bezoekers noemden Glemmer Beach ‘Klein Ibiza, vlakbij huis.’
Tino Martin opende de derde Glemmer Beach dag met het nummer ‘Hier’ van Blof. Daarna was het aan zangeres Davina Michelle die de tent plat speelde met nummers zoals ‘Duurt te lang’ en ‘Skyward’. Alle bezoekers zongen uit volle borst mee en de tent was dan ook in een mum van tijd gevuld.
Nadat het publiek meer dan was opgewarmd, was het Nielson die het podium beklom. Meer dan een uur lang wist hij van begin tot einde de bezoekers van Glemmer Beach in te pakken met vlammen, CO2 shooters, dance moves en zijn hits zoals ‘IJskoud’, ‘Hoe’ en ‘Sexy als ik dans’.
Gevolgd door De Jeugd van Tegenwoordig ‘Sterrenstof’ en als kers op de taart was daar Kraantje Pappie. De rapper sloot de avond op spectaculaire wijze af met onder andere het nummer ‘Feesttent’. Bij de andere podia op het terrein werd gefeest op muziek van diverse DJ’s en bands.
Met uitzicht op het IJsselmeer, de lasershows, de ondergaande zon, de Lemster Aken te anker was het uitzicht adembenemend.