Onderzoek: dit zijn de populairste hondenrassen op social media

02 okt , 13:23 Nieuws
zooplus hondenrassen rechtenvrij
Vrijdag is het Dierendag! Social media platforms zoals Instagram en TikTok worden tegenwoordig overspoeld met schattige hondenfoto’s en video's. Maar welk hondenras is het populairst op sociale media? Dat is de Golden Retriever met ruim 42 miljoen posts.
Dit blijkt uit een onderzoek van Zooplus. De online dierenwinkel telde het aantal hashtags per hondenras op Instagram en TikTok bij elkaar op en maakte op basis hiervan een top-10 meest populaire hondenrassen. De Bordercollie volgt op de tweede plaats met ongeveer 33 miljoen posts. Op de derde plek staat de Husky, met meer dan 28 miljoen hashtags. De top-vijf meest populaire honden op sociale media:
  1. Golden retriever - 42.300.000 hashtags
  2. Bordercollie - 33.000.000 hashtags
  3. Husky - 28.300.000 hashtags
  4. Mopshond - 27.300.000 hashtags
  5. Poedel - 25.900.000 hashtags
Golden retriever
De golden retriever is het meest geliefde hondenras op social media. Hun vriendelijke en zachte uitstraling, gecombineerd met hun altijd vrolijke houding, maakt hen tot de perfecte fotomodellen. Of ze nu spelen met kinderen, vrolijk door een veld rennen of gewoon ontspannen op de bank liggen… De golden retriever ziet er altijd schattig en super lief uit!
Bordercollie
De bordercollie staat op de tweede plaats op de ranglijst. En dat is niet voor niets! Bordercollies staan bekend als een van de slimste hondenrassen ter wereld en dat is terug te zien op social media. Deze honden zijn vaak te zien in video's waarin ze indrukwekkende trucs uitvoeren of deelnemen aan uitdagende agilitywedstrijden. Met hun scherpe blik en onvermoeibare energie weten bordercollies altijd indruk te maken!
Husky
De husky kun je een ware social media-ster noemen! Met hun prachtige, wolfachtige uiterlijk en intense blauwe ogen weten husky's de aandacht te trekken van miljoenen social media-gebruikers wereldwijd. Maar wat ze echt onderscheidt, is hun spraakzaamheid – husky's staan bekend om hun hilarische ‘gepraat’, waarbij ze allerlei geluiden maken die lijken op menselijke spraak. Dit levert vaak grappige en unieke video's op die al snel duizenden views krijgen. Daarnaast zijn husky's vaak te zien in winterse landschappen, waar hun natuurlijke omgeving echt tot zijn recht komt.Wil je de gehele top-10 meest populaire hondenrassen op sociale media zien? Kijk dan hier voor de hele ranglijst.
_____________________________________________________________
Verantwoording onderzoek
De hashtags van de hondenrassen zijn op zowel Instagram als TikTok opgezocht om zo tot de ranglijst te komen. De hashtags zijn in september 2024 geanalyseerd.