Lelyprijs 2018 voor kandidaat uit Noordoostpolder

19 jul 2017, 10:24 Nieuws
schermafbeelding 2017 01 24 om 093020
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland zoekt personen of verenigingen uit de Noordoostpolder die in aanmerking kunnen komen voor de Lelyprijs van 2018.
Het gaat om mensen of initiatieven die zich onverplicht en buiten de beroepensfeer om gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur. De prijs, bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten, bestaat uit een bedrag van € 2.500 - te besteden aan cultuur of natuur - en een kunstwerk van Siemen Bolhuis.

Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit steeds een andere Flevolandse gemeente. Dit jaar gaat de prijs naar een kandidaat uit de Noordoostpolder, die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur.
In maart 2017 heeft Erik Wallenburg uit Zeewolde de Lelyprijs ontvangen voor diverse culturele initiatieven, overhandigd door de heer Leen Verbeek, commissaris van de Koning en voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Cultuurfonds.
De vrijwilligersgroep van Stichting De Flevowand te Biddinghuizen, gemeente Dronten, kreeg in 2016 de prijs. En een jaar eerder was de Lelyprijs voor Puck van der Zwan, voor zijn verdiensten voor de Urker klederdracht.

Nominaties

Nominaties voor de Lelyprijs – uiteraard voorzien van een motivatie - kunnen vóór 4 september 2017 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, bij voorkeur per email: [email protected], o.v.v. Nominatie Lelyprijs 2018. Per post verzenden kan naar Postbus 55, 8200 AB Lelystad.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd.
Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.