Gemeenteraad voor een openbaar toilet in centrum Emmeloord

03 feb 2022, 20:02 Nieuws
img 3462
De gemeenteraad stemt in met een openbare toiletvoorziening op het Jumboplein. Alleen ONS was maandagavond tegen het voorstel van het college. De partij had het besluit liever nog even uitgesteld omdat er mogelijk andere alternatieven zijn. Het openbare toilet kost 110.000 euro en daarna jaarlijks 9500 euro aan onderhoud.
Alle partijen zijn het eens dat in het centrum van Emmeloord een openbaar toilet nodig is. “Een teken van beschaving”, vindt Rien van der Velde van de PvdA bijvoorbeeld. Hylke Hekkenberg van GroenLinks noemt het zelfreinigende toilet ‘een basisvoorziening waarvan de jaarlijkse kosten erg mee vallen’. Anderen wijzen vooral op de noodzaak van een toilet voor bepaalde doelgroepen.
Onder meer de VVD is wel ‘huiverig’ voor storingen en slecht onderhoud. ONS had graag met ondernemers in gesprek gewild. Een aantal zou hun toilet, tegen een vergoeding, willen openstellen. Volgens het CDA biedt zo’n afspraak geen garanties voor de toekomst. Een openbaar toilet past ook bij een gastvrije gemeente, zegt Johan Goos.