Drie excellente scholen in Noordoostpolder

23 jan 2017, 15:24 Nieuws
schermafbeelding 2017 01 23 om 151422
Oecumenische basisschool De Ark in Espel en AZS De Wissel in Luttelgeest hebben vandaag (23 januari) het predicaat 'excellent' gekregen. De Zonnebloemschool in Emmeloord kreeg drie jaar geleden het predicaat al.

AZS De Wissel in Luttelgeest

De Wissel in Luttelgeest is de eerste asielzoekersschool in Nederland die het predikaat heeft gekregen. De beide directieleden, Ella van Essen en Sandra van der Tempel, kregen het predicaat 'excellente school' vanochtend uitgereikt - in het bijzijn van wethouder Henk Wijnants - door mevrouw Meis, jurylid vanuit het ministerie van onderwijs (zie foto tweet Hans Wijnants hieronder).
De Wissel geeft les aan kinderen van het asielzoekerscentrum en nieuwkomers in Nederland. Naast een stevige basis Nederlandse taal en cultuur, spelen veiligheid en vertrouwen een grote rol.
,,Pas als de leerlingen - allemaal met een andere achtergrond, een ander verhaal en een ander schoolverleden - zich veilig voelen, kan het leren beginnen'', aldus de directie.

Oecumenische basisschool De Ark in Espel

Ook bij oecumenische basisschool De Ark in Espel kon de vlag in top. De school krijgt het predicaat 'excellente school' voor het MIC-onderwijs dat in mei 2015 geintroduceerd werd op de school.
MIC staat voor een sterk klassenmanagement, coöperatief leren, meervoudige intelligenties en het werken in ateliers, waarin ook kunst en cultuur een belangrijke plaats krijgen.

Alle excellente scholen Flevoland staan in Noordoostpolder

Excellent onderwijs staat voor meer dan goed onderwijs. De scholen moeten op bepaalde gebieden uitblinken. Nederland heeft nu 184 excellente scholen. De provincie Flevoland heeft er drie en die staan alledrie in gemeente Noordoostpolder.
Kijk op www.excellentescholen.nl voor de juryrapporten.