Busreis ‘Watererfgoed Noordoostpolder’ met FlevoMeer Bibliotheek

10 okt 2023, 7:07 Nieuws
20231014 rondreis bus
In 1942 viel de Noordoostpolder droog, nieuw land gewonnen uit zee. Het water bleef een belangrijke rol spelen in de polder, hiervan getuigen de vele vaarten, sluizen, gemalen en loswallen in de polder.
EMMELOORD, 10-10-2023 - Op 21 oktober wordt de busreis ‘watererfgoed Noordoostpolder’ georganiseerd bij FlevoMeer bibliotheek Noordoostpolder.

Rondgang watererfgoed

Op zaterdag 21 oktober maken wij een busreis door het oostelijke gedeelte van de Noordoostpolder. Tijdens deze bustocht zullen plaatsen als Kuinre en Blankenham worden aangedaan, waarbij aandacht zal worden besteed aan het waterbeheer in de polder. Hierbij nemen we onder leiding van Evert de Boer een kijkje bij een biologisch landbouwbedrijf en de Poldersloot, die zorgt voor toevoer van water in onder andere het tuin- en landbouwgebied rondom Luttelgeest. Daarnaast nemen we onder leiding van Rob Warmolts van Waterschap Zuiderzeeland een kijkje bij beroemd watererfgoed zoals het hevelhuisje en gemaal De Voorst. Het belooft een interessante ochtend te worden in eigen polder.

Programma

De ochtend start bij FlevoMeer Bibliotheek te Emmeloord. Vanaf 9:00 is de inloop en het vertrek zal zijn 9:30. Na de rondleiding zal de bus om 13:00 weer arriveren op het parkeerterrein van de bibliotheek. De busreis is inclusief eenvoudig lunchpakket.

Aanmelden

In de bus zijn 50 zitplekken beschikbaar. Deelnemers kunnen zich van tevoren aanmelden. Let wel: vol is vol.
Deelname aan deze busreis is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje is reserveren gewenst. Kaarten voor de bustocht zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5, Emmeloord.

Historisch Informatie Punt

Deze busreis wordt georganiseerd door een samenwerking van FlevoMeer Bibliotheek, Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Stichting Canon De Noordoostpolder, Vrienden van Schokland en met steun vanuit gemeente Noordoostpolder. Deze samenwerking is erop gericht de geschiedenis van de Noordoostpolder onder de loep te nemen.