Nyanda van Dijk nieuwe dirigent Flevox

Nyanda van Dijk neemt de stemvork over van Bert Schonewille-Harkema.
Nyanda van Dijk neemt de stemvork over van Bert Schonewille-Harkema.
Foto: Flevox

Bert Schonewille-Harkema (36) heeft op 11 mei officieel de stemvork doorgegeven aan Nyanda van Dijk (26). Hij leidde de afgelopen 9 jaar Vocalgroup Flevox uit Emmeloord. De nieuwe dirigent heeft er zin in. ,,Flevox is echt een leuk koor vol met talent en potentie.”

Na de eerste sollicitatieronde volgde er een tweede voor Nyanda. Het was toen al snel duidelijk dat zij de nieuwe dirigent zou worden. Eigenlijk klikte het meteen met Flevox. ,,Je voelt dat je daar energie voor terug krijgt, waardoor je het beste uit de koorleden en jezelf kunt halen”, volgens Nyanda.

Het huidige niveau hebben de koorleden bereikt door de inspanningen van Bert Schonewille-Harkema. Flevox werd in 2007 als projectkoor opgericht voor de Tulpenproms en boekte in de afgelopen negen jaar veel successen.

Als hoogtepunt noemt Bert deelname aan een festival in Spanje, dichterbij huis het Stem-up festival in de Noordoostpolder en twee keer het landelijke BALK TOP Festival in Rotterdam. Ondanks dat er naast het dirigeren ook een vriendschap is ontstaan met de koorleden nam hij het moeilijke besluit om te stoppen. ‘Ik merkte dat de uitdaging weg was’. Wat hij gaat doen, weet hij nog niet. ‘Ik ga eerst maar eens relaxen tot de zomer’.

Nyanda wil Flevox uitdagen, kijken wat er in de groep zit. Het koor heeft al vele plannen: ,,En dat is heel leuk”.

Tenor gezocht

Door het afscheid van een van de tenoren is het haar eerste taak om er een nieuwe bij te zoeken. Ben je tenor en heb je interesse, neem dan contact op met: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen