Open dag speciaal onderwijs Emmeloord

Foto: logo bso Zonnebloemschool

De Zonnebloemschool in Emmeloord zet op maandag 11 april de deuren open van haar drie vestigingen. Op deze manier kunnen belangstellenden kennismaken met de mogelijkheden van het Speciaal Onderwijs aan kinderen en jong volwassenen.

Op SO De Bloementuin wordt gewerkt met het lesprogramma voor de jongste leerlingen ‘Uk en Puk’, waarin zij al spelend ontdekken en groeien op het gebied van spraak / taal – tellen/rekenen,  sociale-, motorische- en zintuigelijke vaardigheden.

Met de oudere SO leerlingen wordt gewerkt in onder andere het groepdoorbrekend lezen (Leeslijn) en rekenen (Rekenboog). Ook is de kinderboerderij, de kas en schildersatelier een bezoek waard.

Op VSO De Plantage kan men kennismaken met onder andere het modulair werken. In kleine groepjes wordt leerlingen arbeidstraining aangeboden. Deze training is er op gericht om vanuit de mogelijkheden van de leerlingen, bijpassend werk en werkniveau te zoeken.

Op LWC Het Esveld wordt onderwijs gegeven in praktijklokalen van de profielgroepen: repro en administratie, groen- en dierverzorging, horeca en zorg voor het huishouden, hout- en metaalbewerking.

Op Het Esveld kunnen lessen gevolgd worden in heftruck rijden. Sinds kort biedt LWC Het Esveld ook leer- en ontwikkelingscursussen voor volwassenen.

Open huis

Tijdens lesuren zijn de vestigingen op de volgende tijden te bezichtigen:

SO De Bloementuin, Europalaan 148 van 13.45 – 14.45 uur

VSO De Plantage, Genèveplein 1 van 12.45 – 15.00 uur

LWC Het Esveld, Espelerweg 12-2 van 10.30 – 12.00 uur en van 12.45 – 15.00 uur

Na schooltijd is iedereen op alle drie vestigingen van harte welkom van van 16.00 – 18.00 uur en van 19.00 – 20.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen