Te voet langs de tulpen tijdens Kennedy- of Poldermars

Kennedymars AV NOP langs tulpenvelden.
Kennedymars AV NOP langs tulpenvelden.
Foto: StEP

Bij atletiekvereniging AV NOP Emmeloord wordt op dinsdag 26 april om 22.00 uur het startschot gegeven voor de 7e Van Saaze Kennedymars Noordoostpolder door Tulpenkoningin Tessa Persoon. Samen met Tulpenprinses Gwenda Heeringa zal ze de wandelaars uitzwaaien.

Kennedymars

De uitdaging is om binnen 20 uur een wandeltocht te volbrengen van 80 kilometer. De Kennedymars loopt langs de vele bloeiende tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is, Schokland en het windmolenpark.

De route loopt volledig over verharde ondergrond en langs de route zijn meerdere bemande controleposten aanwezig. Hier kan een rustpauze ingelast worden en er wordt kosteloos eten en drinken aangeboden. De gehele route is er begeleiding van een fietsteam en het rodekruis/EHBO.

Poldermars

Naast de Kennedymars is er op Koningsdag 27 april een 20 kilometer lange poldermars uitgezet. Vanaf AV NOP in Emmeloord rijden bussen naar het startpunt in Kraggenburg. Vanaf hotel café restaurant Van Saaze gaat de wandeling via Werelderfgoed Schokland terug naar Emmeloord.

Deze mars is voor een breed publiek toegankelijk: jong, oud, ervaren en onervaren wandelaars. 

Meer informatie en aanmelden: www.stepnop.nl/kennedymars

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen