Een mooi ontwerp, waarbij ook aan een groene omgeving is gedacht

Judith de Groot (Mercatus) en Arjan Berends (Salverda Bouw)
Judith de Groot (Mercatus) en Arjan Berends (Salverda Bouw)
Foto: Mercatus

Vandaag tekenden Judith de Groot (Mercatus) en Arjan Berends (Salverda Bouw) voor de bouw van 13 nieuwe huurwoningen in de Nimrodstraat in Tollebeek. De huidige 11 gezinswoningen maken plaats voor een combinatie van vijf kleine gezinswoningen en acht levensloopbestendige woningen.

TOLLEBEEK, 29-05-2024 – Judith de Groot: “We zien graag dat jongeren én ouderen, alleenstaanden én gezinnen bij elkaar in de buurt wonen. Dat maakt een wijk dynamisch. Daarom bouwen we het liefst verschillende type woningen in één straat. Dit plan voor de Nimrodstraat is daar een mooi voorbeeld van.”

De gezinswoningen zijn bestemd voor bewoners van alle leeftijden. De levensloopbestendige woningen, bedoeld voor senioren, zijn uitermate geschikt om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een slaap- en badkamer op de begane grond en kleine tuinen dragen hieraan bij. Er is veel aandacht voor een groene omgeving. Zo krijgen de bergingen een mos- of sedumdak. Er wordt halfverharding toegepast, zodat het regenwater beter wordt afgevoerd. Ook komt er ter hoogte van de levensloopbestendige woningen een gemeenschappelijke tuin.

De bouw van deze nieuwe woningen start, zoals het nu lijkt, in het tweede kwartaal van 2025. De woningen worden voorzien van uitstekende isolatie en een energiezuinige warmtepomp, gecombineerd met vloerverwarming. Daarnaast worden biobased materialen gebruikt voor de dak-en spouwisolatie, de kozijnen en gevelbekleding. De verwachting is dat de woningen in het voorjaar van 2026 worden opgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen