Vier nieuwe doorkijkpanelen in Gemeente Noordoostpolder

Doorkijkpaneel Kamp Zwartemeer
Doorkijkpaneel Kamp Zwartemeer
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Er is veel te vertellen over de geschiedenis van de Noordoostpolder, daarom zijn er vier nieuwe doorkijkpanelen bijgekomen. Deze panelen visualiseren een historische gebeurtenis. Het bijzondere verhaal van de Noordoostpolder wordt daardoor beter zichtbaar en beleefbaar in het landschap.

NOORDOOSTPOLDER, 25-05-2024 – De panelen staan langs wandel- en fietsroutes, en vertellen het verhaal over Kamp Zwartemeer, de verdronken dorpen, Klein Korea en het stijlicoon Nagele.

Verhaal van de polder

In 2022 zijn er al acht doorkijkpanelen geplaatst, dus in totaal zijn er nu twaalf doorkijkpanelen in de Noordoostpolder. De verhaallijnen en tekeningen op de panelen zijn gerealiseerd samen met het Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Museum Nagele, Stichting Boerderijboeken Noordoostpolder en maritiem archeoloog Yftinus van Popta. Het verhaal van de Noordoostpolder wordt onder de inwoners bewust gemaakt en tegelijkertijd biedt het toeristen een mooie kans om een beeld te krijgen van hoe de polder er vroeger uit zag. Een overzicht van alle twaalf doorkijkpanelen is te vinden op www.visitnoordoostpolder.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen