Hoe gaat het met kinderen en jongeren in Nederland?

Foto: Kinderombudsman

De Kinderombudsman wil graag weten hoe het gaat met kinderen en jongeren in Nederland. Daarom staat er een vragenlijst online, die iedereen tussen de 8 en 18 jaar oud kan invullen. Ken jij kinderen in deze leeftijd? Deel dan deze vragenlijst vooral met ze!

LANDELIJK, 22-05-2024 – De vragenlijst maakt deel uit van een onderzoek, dat de Kinderombudsman elke twee jaar uitvoert onder kinderen en jongeren. In dit onderzoek vraagt de Kinderombudsman naar allerlei onderdelen van hun leven: Hoe en waar groeien zij op? Ervaren zij problemen in hun leven? Hoe is het contact met hun vrienden? De vragenlijst bestaat uit 28 vragen en is helemaal anoniem.

De Kinderombudsman vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen hun stem laten horen. Kinderen verspreid over heel Nederland. Hoe meer kinderen de vragenlijst invullen, hoe duidelijker het is welke onderwerpen zij belangrijk vinden. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer: “Als Kinderombudsman kom ik op voor de rechten van kinderen. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk om te weten hoe het met kinderen gaat. Dit onderzoek helpt mij daar enorm bij!”

Meer informatie over dit onderzoek en een link naar de vragenlijst vind je hier: www.kinderombudsman.nl/vragenlijst

De resultaten van dit onderzoek worden op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, 20 november, gepresenteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen