Ceres toont karakter in titelgevecht

Ceres Kampioensteam
Ceres Kampioensteam
Foto: Ceres
De beslissingswedstrijd om het kampioenschap was zaterdag een waar gevecht voor BV Ceres. De Emmeloordse basketballers toonden daarin karakter en de 65-46 overwinning was vooral een teamprestatie.
EMMELOORD, 12-05-2024 – Ceres en Five Pack uit Ureterp eindigden samen op de eerste plaats in de vierde divisie. Een beslissingswedstrijd in Groningen moest zaterdag uitwijzen wie zich kampioen mocht noemen. Ceres speelde in de eerste helft stroperig en keek halverwege tegen een 24-30 achterstand aan.
Na wat omzettingen toonde de ploeg na rust haar wilskracht. Robin de Groot en vooral Edwin Driesen maakten het leven van de gevaarlijke lange man van de Friezen zuur. De fast break deed de rest. Via een 29-5 run veegden de Emmeloorders alle twijfels weg. Five Pack kwam nog eventjes terug tot 7 punten verschil, maar dankzij scores van vooral Bart Beswerda werd het niet meer echt spannend.
Er was veel publiek uit Emmeloord meegereisd. Zij zorgden voor een mooie ambiance en een lekkere afsluiting van een prima seizoen. De uitgelaten spelers en aanhang zagen aanvoerder Stefan Post de kampioensbeker in ontvangst nemen. En het bleef nog lang onrustig…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen