Emmeloord viert bruisende Koningsdag vol activiteiten voor jong en oud

Koningsdag
Koningsdag
Foto: Sjors Evers

Afgelopen zaterdag vierde Emmeloord de verjaardag van de Koning groots. Het was een dag bom vol plezier en gezelligheid. Duizenden bezoekers genoten van dit evenement.

EMMELOORD, 29-04-2024 – Vanaf 05.00 uur werd het winkelcentrum De Lange Nering beschikbaar gesteld voor de vrijmarkt. Vol enthousiasme stonden er al veel gegadigden klaar om de mooiste spullen uit te stallen op een toegewezen plekje vanuit de organisatie. Om 10.00 uur werd Koningsdag officieel geopend met een aubade op de Kleine Deel. Zeker 100 genodigden, oud- en nieuw gedecoreerden en overige belangstellenden, werden toegesproken door onze burgemeester Roger de Groot en jeugdburgemeester Annika Hovinga. Vocalgroup Flevox zorgde voor een sfeervolle muzikale verbintenis ter ondersteuning van het Wilhelmus en het Flevolands Volkslied. Dankzij de inzet en samenwerking met Scouting Emmeloord werden de vlaggen hoog in de masten gehesen.

Willem de Boer Food & Events sprong met nieuwe toepasselijke huisstijl, als nieuwe hoofdsponsor dit jaar in de feestelijkheid van Koningsdag. Met het smakelijke catering aanbod, verzorgden ze deze dag de lekkerste broodjes hamburgers en ijsjes .

Ook De Strandhoeve was dit jaar weer van de partij. Kinderen hebben zich de hele dag door kunnen vermaken met activiteiten als een stormbaan, klimwand, schminken en een rondje via de traptrekkerbaan.

Voor de kinderen die niet zo goed kunnen tegen de prikkels en drukte van Koningsdag, zijn er prikkelarme activiteiten georganiseerd op de St. Joseph school in Emmeloord.

De maandag na Koningsdag heeft deze doelgroep met ouders/begeleiders van 13.00 – 14.30 uur kunnen genieten van een prikkelarm moment op de kermis. Dit in samenwerking met de Duursma Groep, die hiervoor speciaal de attracties heeft aangepast door de lichten van de attracties te dimmen, muziek uit te zetten en de snelheid te verlagen.

Al met al was Koningsdag een geslaagde dag met vrolijke festiviteiten voor jong en oud!

Koningsdag Emmeloord is een evenement van StEP Noordoostpolder. De organisatie ligt in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen