Onderzoek: inwoners Flevoland gebruiken meeste supplementen van Nederland

Foto: Bono
Een supplement voor een betere slaap, betere sportprestaties of puur voor wat extra vitamines. Supplementen zijn er tegenwoordig in honderden, zo niet duizenden soorten en maten. Inwoners van Flevoland zijn de kampioen als het gaat om het nemen van supplementen. Dit komt naar voren uit onderzoek van Bono.
FLEVOLAND, 17-04-2024 – Hiervoor is de interne data van het bedrijf geanalyseerd. Magnesium en Melatonine zijn het meest populair in Nederland. In zeven van de twaalf provincies is magnesium, voor botten en spieren, het populairste supplement. In Groningen en Drenthe is melatonine, voor een betere slaap, het meest populair.
Supplement per seizoen
In januari ondernemen Nederlanders traditioneel actie om hun goede voornemens voor het nieuwe jaar te realiseren, wat een merkbare invloed heeft op de verkoop van supplementen. Er is een significante toename in de aanschaf van creatine, wat veel gebruikt wordt voorafgaand aan sporten en multivitaminen. Gedurende de wintermaanden, kenmerkend door minder daglicht, stijgt de vraag naar supplementen die een positief effect kunnen hebben op de gemoedstoestand.
Van multivitamines tot testosteron boosters
Daarnaast zijn er verschillen te zien tussen mannen en vrouwen als het gaat om de keuzes voor supplementen. Mannen kopen meer supplementen die hun fysieke prestaties en welzijn bevorderen, zoals multivitaminen, natuurlijke testosteron boosters en haargroei capsules. De voorkeur van vrouwen? Die ligt bij haar vitamines. Mood- en stress-supplementen staan op de tweede plaats bij vrouwen.
Alle provinciale verschillen zien en weten welk supplement in jouw provincie het meest gebruikt wordt? Kijk dan hier.
_________________________________________________________________________
Verantwoording onderzoek
Voor het onderzoek zijn de interne verkoopcijfers van Bono.nl geanalyseerd.
Over Bono
Bono.nl is een familiebedrijf gevestigd in Oostzaan. Bono is een online winkelplatform voor iedereen zichzelf en anderen graag in de watten legt met innerlijke en uiterlijke gezondheids- en schoonheidsproducten.  Dagelijks verstuurt Bono meer dan 1.000 bestellingen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen