Kom in de Kas Noordoostpolder trekt ruim 6.500 bezoekers

Bezoekers in de kas bij Brockhoff Rozen
Bezoekers in de kas bij Brockhoff Rozen
Foto: Kom in de Kas Noordoostpolder

De zes deelnemende kwekers aan Kom in de Kas Noordoostpolder op 6 april 2024 zijn dik tevreden. Ze mochten ruim 6.500 enthousiaste en geïnteresseerde bezoekers ontvangen. De kwekers lieten hun liefde voor het vak zien en vertelden vol passie over het productieproces, de teelt en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen.

LUTTELGEEST, 14-04-2024 – Naast het ontdekken van de prachtige en heerlijke producten die in de kassen worden gekweekt, zagen de bezoekers ook welke innovaties er worden toegepast en dat de kwekers er alles aan doen om zo duurzaam mogelijk te kweken. Zo leerden zij over het inzetten van beestjes tegen schadelijke beestjes en de inzet van aardwarmte voor het verwarmen van de kassen. Tijdens Kom in de Kas werden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Zoals een tomatenplantje poten of een kleurplaat kleuren. Voor de allerkleinsten was er bij iedere deelnemer een springkussen waarop ze zich konden uitleven.

De deelnemende kwekers in Noordoostpolder: Aardbeikwekerij Verhage, Boomkwekerij Verloop, Brockhoff Rozen, HD-Plants, Tesselaar Alstroemeria en Boomkwekerij J.P. van Straalen.

Kom in de Kas Noordoostpolder werd om 10.00 uur geopend bij Tesselaar Alstroemeria door de Flevolandse Commissaris van de Koning Arjen Gerritsen, die de telers een hart onder de riem stak. Samen met burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder kreeg hij na het officiële gedeelte een rondleiding door de Alstroemeria kas. Zij waren erg geïnteresseerd in het verhaal van telers Rick en Karolien Tesselaar.

Bij aardbeikwekerij Verhage was het al voor 10.00 uur een drukte van belang. De mooie rode aardbeien in de kas en de imker trokken veel geïnteresseerd publiek en bezoekers stonden voor de lekkerste aardbei-ijsjes in de rij. Ertegenover bij Verloop Boomkwekerij stond de heftruck van heftruckcentrum Post bij wijze van spreken roodgloeiend. Vooral kinderen verdrongen zich om het balbehendigheidsspel hier te spelen onder begeleiding van een volleerde heftruckbestuurder. Veel bezoekers koelden even af in het ballenbad bij Brockhoff Rozen. De verwerking van de rozen en de nieuwe roos Sweet Caroline trokken hier veel bezoekers, waaronder de naamgeefster van de roos, BBB frontvrouw Caroline van der Plas. De kas van HD-Plants riep veel oh en ah’s op. De Bougainvillea stond hier dan ook prachtig in bloei. Ook de scholen Aeres VMBO en MBO uit Emmeloord, Aeres HBO uit Dronten en het Zone College uit Zwolle trokken hier veel bekijks met hun robot, aquaponic farming en het oppotten van tomatenplantjes. Bij Tesselaar Alstroemeria waren de bezoekers na het bezoek aan de warme kas inmiddels toe aan een hapje en een drankje. De snackwagen hier deed goede zaken. Ook bereidden bezoekers zich hier alvast voor op de veiling van de producten uit de veelzijdige productpresentatie.

Bij Van Straalen boomkwekerij kwam de drukte wat later op gang, maar bleven de bezoekers ook langer hangen. Radio Emmeloord en de Ouderen en Zieken Omroep Noordoostpolder zonden hun programma’s live vanaf deze locatie uit. ‘Een mooie toevoeging aan het programma’, aldus Marco van Straalen. ‘Veel bezoekers hebben hun enthousiasme over gebracht via de radio. De omroepen willen volgend jaar graag weer terug komen bij Kom in de Kas’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen