Caroline van der Plas bezoekt Kom in de Kas Noordoostpolder

Caroline laat zich voorlichten over biologische gewasbescherming in de Kas bij Brockhoff Rozen door Jan
Hoogstrate.
Caroline laat zich voorlichten over biologische gewasbescherming in de Kas bij Brockhoff Rozen door Jan Hoogstrate.
Foto: Liesbeth Zonderland

Kom in de Kas Noordoostpolder mocht zaterdag BBB frontvrouw Caroline van der Plas ontvangen bij Brockhoff Rozen in Luttelgeest. In de ochtend opende ze Kom in de Kas in IJsselmuiden en als je dan toch in de buurt bent, wat is er dan mooier om de naar jou vernoemde roos in de kas te komen bewonderen.

LUTTELGEEST, 14-04-2024 – In november doopte Caroline van der Plas de nieuwe naar haar vernoemde roos op de Royal Flora Holland Trade Fair in Aalsmeer. De roos kreeg de naam Sweet Caroline. De roos is veredeld door Jan Spek Rozen en wordt geteeld door Brockhoff Rozen. Inmiddels groeit er een hectare van deze mooie lichtroze roos in de kas. Caroline toonde zich erg geïnteresseerd in de teelt van de roos, die geheel CO2 neutraal gekweekt wordt door het gebruik van duurzame energie. De warmte komt van een geothermie bron en de elektra wordt geproduceerd door 50.000 zonnepanelen. De roos kenmerkt zich door haar mooie zachte kleur, grote bloem en lange houdbaarheid.

Caroline liet zich informeren door de telers van de roos en medewerkers in de kwekerij. Ze was bijzonder geïnteresseerd in het productieproces, de duurzame oplossingen en de biologische gewasbescherming. Met een arm vol rozen verliet ze de kwekerij. ‘Ze zijn prachtig! Ik geef ook een
bos aan mijn moeder.’

Ook bracht ze een bezoek aan Tesselaar Alstroemeria, de hoofdlocatie van Kom in de Kas Noordoostpolder. Hier leidden Rick en Karolien Tesselaar haar rond in de kwekerij en bezocht ze de productpresentatie van alle telers in de Noordoostpolder.

De organisatie van Kom in de Kas Noordoostpolder kijkt terug op een geslaagd bezoek en heeft de indruk haar veel informatie en ideeën mee te hebben gegeven om in Den Haag mee aan de slag te kunnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen