15 april Stichting Agrifacts in ‘t Voorhuys

Foto: noordoostpolder.nieuws.nl

CDA Noordoostpolder nodigt de agrarische sector, inwoners, leden en niet leden uit op 15 april om 20.00 uur in de beurszaal van ’t Voorhuys. Voor veel boeren en tuinders is het een ergernis om vaak als dader te worden aangewezen van allerhande problemen, terwijl daarvoor niet altijd de bewijzen zijn . ‘Aannames’ in plaats van ‘zeker weten’ voeren soms de motivatie voor beleidsmaatregelen.

EMMELOORD, 13-04-2024 – Daarbij drukken financiers hun stempel op het wetenschappelijke beleidsonderzoek, door van de wetenschappers een eenzijdige benadering te eisen, wat leidt tot eenzijdige uitkomsten. Stichting Agrifacts (STAF) heeft enerzijds als doel het factchecken van publicaties en informatie over de land- en tuinbouw. Wanneer er sprake is van onjuistheden neemt STAF contact op met de verspreider van de onjuiste informatie. Soms wordt een procedure ingezet om de fout gerectificeerd te krijgen. Anderzijds factcheckt STAF het overheidsbeleid. De belangrijkste onderwerpen zijn op dit moment: stikstof, natuur, waterkwaliteit en gewasbeschermingsmiddelen. De toetsingen worden uitgevoerd door onafhankelijke onderzoeksjournalisten en wetenschappers en/of studenten. Kritisch denken en zorgvuldig rapporteren over land- en tuinbouw worden hierdoor bevorderd.

De sprekers van deze avond zijn Geesje Rotgers onderzoeksjournalist, en Jaap Haanstra voorzitter van Stichting Agrifacts, Jaap was van 2007-2016 landelijk voorzitter van de vakgroep LTO Akkerbouw en lid van de federatieraad van LTO Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen