‘Welk geluid komt eruit?’

Welk geluid komt eruit?
Welk geluid komt eruit?
Foto: Dive

Op vrijdag 3 mei viert FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder de meivakantie met de muzikale reis ‘Welk geluid komt eruit’ met René Lenting. Tijdens de voorstelling laat René zien hoe je met hele simpele geluiden ontzettend leuke én goede muziek kunt maken.

EMMELOORD, 11-04-2024 – Ieder geluid is bruikbaar. Van een brandweersirene tot een uil en van een scheetje tot gehuil. De mannen van DIVE nemen de kinderen mee op een muzikale reis, van de Arabische wereld via Suriname naar Europa. Daarbij leggen ze ook nog eens uit hoe verschillende instrumenten werken.

Van een akoestische gitaar tot een elektronische schakelaar. En… wisten jullie dat geluiden ook kleuren hebben? Welke kleur heeft het gekrijs van een zeemeeuw bijvoorbeeld? René en zijn muzikale collega Raymond laten zelfs zien en horen dat je muziek kan maken zonder een instrument aan te raken, simpelweg door met je handen, hoofd of benen door infraroodstralen te bewegen. Door deze bewegingen kun je zelfs ‘in de lucht scratchen’! Daar hoef je geen platen voor te hebben of DJ voor te zijn.

De voorstelling is gratis bij te wonen. Ouders en verzorgers zijn van harte welkom zonder kaartje, een plekje reserveren voor kinderen is wel noodzakelijk. Kaarten zijn te krijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Wees er snel bij, want vol = vol.

Over DIVE

De band DIVE wordt gevormd door René Lenting (componist voor Kinderen voor Kinderen) en Raymond Dreesen. Met DIVE treden ze over de hele wereld op met hun live dancemuziek. Ook schrijven zij tunes en leaders voor bekende programma’s als Telekids en het NOS-journaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen