FlevoMeer Bibliotheek op plek 6 beste bibliotheek van Nederland!

BieBus
BieBus
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Met veel plezier en trots presenteert FlevoMeer Bibliotheek de resultaten van 2023. Steeds meer mensen weten de bibliotheken te vinden. Alle projecten en activiteiten stonden in het teken van onze maatschappelijke opgaven; De geletterde samenleving, Participatie in de informatiesamenleving, Een leven lang ontwikkelen en Dé Plek.

FLEVOLAND, 12-03-2024 – Lezen opent deuren voor nieuwe werelden en biedt kansen. Wij werken aan een leven lang ontwikkelen en een digitaal vaardige samenleving. Het bruist van de activiteiten die aansluiten bij de maatschappelijke opgaven. Er worden materialen uitgeleend, jongeren vinden er hun studieplek, Huis voor Taal en afwisselende activiteiten zorgen voor vele waardevolle ontmoetingen en kennisdeling. De collectie zetten we als middel in om informatie te geven over de activiteiten.

Resultaten

Met 772.386 offline en online bezoekers, 3.885 activiteiten en een totaal ledenaantal van 65.582 zijn wij trots op dit resultaat over het afgelopen jaar. De bezoekersaantallen namen met 12.6% toe ten opzichte van 2022. Met meer dan 20% extra websitebezoekers weten Flevolandse inwoners ons ook online te vinden. Onze feloranje BieBus brengt de bibliotheek naar buiten, waar we vele harten hebben gestolen.

flevomeerbibliotheek.nl

Samen

De bibliotheek is voor en door de inwoners. In 2023 heeft FlevoMeer Bibliotheek, samen met partners, inwoners, medewerkers en vrijwilligers, alles op alles gezet om bij te dragen aan een geïnspireerd, geïnformeerd, betrokken en vaardig Flevoland. FlevoMeer Bibliotheek is De Plek voor iedereen. Haal het beste uit jezelf en elkaar. Zie www.flevomeerbibliotheek.nl/nieuws/factsheet-2023

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen