Workshop VR/AR in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord

Workshop VR / AR
Workshop VR / AR
Foto: Flevomeer Bibliotheek

Stel je voor: je ontwerpt een eigen wereld vol dinosaurussen op de computer waar je met een VR-bril doorheen kunt lopen. Of je ontwerpt een dino die naast je in de woonkamer staat als je door de camera van je telefoon kijkt. Dit kan met virtual en augmented reality. Wil jij weten hoe dit werkt en wil je graag aan de slag met je eigen digitale wereld?

EMMELOORD, 10-03-2024 – Doe dan op vrijdag 15 maart van 15.00 tot 16.30 uur mee met de workshop VR/AR in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Daar leer je namelijk je eigen VR of AR ontwerp te maken in het programma CoSpaces.

Virtual en Augmented Reality

Virtual Reality is een computertechniek waarbij je met behulp van een speciale bril in een digitale wereld stapt en het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Augmented Reality is een computertechniek waarbij digitale beelden over de werkelijke wereld getoond worden, zoals bijvoorbeeld in Pokemon Go. Tijdens deze workshop kunnen kinderen hun eigen VR of AR ontwerp maken en dit met behulp van telefoon of iPad bekijken.

Over Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. De maatschappij verandert door nieuwe technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om mee te kunnen draaien in deze nieuwe samenleving. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden door het aanbieden van activiteiten op het gebied van (digitale) techniek.

Kaarten voor de workshop VR/AR kosten €2,-, leden krijgen €0,50 korting. Kaartjes zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in de bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen