Schoolkampioenen Voorleeswedstrijd gaan weer voorlezen!

Voorleeswedstrijd 2022
Voorleeswedstrijd 2022
Foto: eigen foto

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder organiseert op 14 maart 2024 van 9.45-11.15 uur de plaatselijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2024. De 20 deelnemers van de gemeente Noordoostpolder hebben meegedaan aan de kampioenschappen op school. De voorronde heeft al plaatsgevonden en daar zijn 6 winnaars door vakkundige jury uitgekozen.

EMMELOORD, 10-03-2024 – De jury, bestaande uit Ilona Odding, Paula Hack en Marjan Agter, gaan op 14 maart de 6 kandidaten, die samen met hun klas, naar het Cultuurbedrijf komen opnieuw beoordelen. Na afloop horen twee deelnemers die doorgaan naar de Flevolandse finale.

Vier voorleesrondes

De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijke competitie voor basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht. Scholen doen hieraan mee om aandacht te vestigen op het belang van voorlezen en kinderen te besmetten met het lezen-is-leuk-virus. Na de voorronde op school, de plaatselijke finale en de provinciale finale op dinsdag 16 april 2024 in De Kubus in Lelystad. Daar wordt bepaald wie naar de landelijke jury in mei 2024 gaat en wie de Nationale Voorleeskampioen 2023 wordt. Jezelf blijven, duidelijk spreken en boeiend voorlezen uit een mooi boek zijn de gouden voorleestips.

Positieve leesspiraal

Leerkrachten hopen door deelname aan De Nationale Voorleeswedstrijd een positieve leesspiraal in gang te zetten. Het is belangrijk voor de taalontwikkeling, maar heeft zeker ook een positieve uitwerking op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Leerlingen oefenen hun voorlees-, presentatie- en luistervaardigheid en worden er zelfverzekerder door. Ze maken kennis met nieuwe boeken en verhalen, en het saamhorigheidsgevoel op school groeit. Deze wedstrijd is feestelijk, gezellig en spannend. Het is de kers op de taart van de leesbevordering op de basisschool.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen