Lezing over onderpresteren in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Annet Atsma
Annet Atsma
Foto: Annet Atsma

Ben jij ouder/verzorger van een hoogbegaafd kind? En wil je meer weten over onderpresteren? Kom dan dinsdag 12 maart van 19.30 tot 21.00 uur naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder voor een inspirerende avond waar Annet Atsma inzoomt op onderpresteren door het hoogbegaafde kind.

EMMELOORD, 09-03-2024 – Onderpresteren is een fenomeen dat vaak voorkomt bij hoogbegaafde kinderen. Maar wat is het, wie doet het en waarom? Er zijn helaas geen pasklare antwoorden op deze vragen, want aan onderpresteren is veel voorafgegaan en er speelt veel mee. Annet Atsma gaat in op het fenomeen onderpresteren, beschrijft de verschillende typen onderpresteerders en kijkt achter hun gedrag, op zoek naar wat hen drijft. Er zijn geen kant-en-klare oplossingen om het onderpresteren aan te pakken, wel zijn er duidelijke valkuilen thuis en op school. Hiervoor geeft Annet Atsma praktische tips met spelregels. Een goede samenwerking tussen school, ouders en leerkrachten en de jongere is hierbij van belang.

Week van de Hoogbegaafdheid

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nauwelijks tot uiting komt. Tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid, van 9 tot en met 17 maart, wordt kennis en informatie verspreid en worden vooroordelen en misvattingen weggenomen. Hoogbegaafdheid roept namelijk niet bij iedereen positieve gedachten op, waardoor hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten laten zien.

Kaarten voor de lezing

De avond is gratis toegankelijk, maar een plekje reserveren is wel gewenst. Dit kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen