Workshop stop-motion in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord

Stop Motion
Stop Motion
Foto: eigen foto

Ken je Toy Story, Shaun het Schaap of Buurman & Buurman? Dit zijn hele mooie animatiefilms. Wil jij weten hoe deze films gemaakt worden en zou jij graag je eigen animatiefilm willen maken?

EMMELOORD, 31-01-2024 – Doe dan op vrijdag 9 februari van 15.00 tot 16.30 uur mee met de workshop stop-motion in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Daar leer je namelijk hoe je eenvoudig je eigen film in elkaar draait met behulp van bijvoorbeeld klei of LEGO.

Stop-motion

Stop-motion is een oude filmtechniek en bestaat al bijna net zo lang als de film zelf. Bij stop-motion wordt een serie foto’s gemaakt van een voorwerp dat steeds een klein stukje verschoven wordt. Als die foto’s dan heel snel achter elkaar worden afgespeeld lijkt het net alsof het voorwerp in beweging komt. Tijdens deze workshop leren kinderen hoe ze de stop-motion techniek kunnen gebruiken om zelf films te maken op een tablet.

Over BiblioLab

Bij BiblioLab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. De maatschappij verandert door nieuwe technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om mee te kunnen draaien in deze nieuwe samenleving. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden door het aanbieden van activiteiten op het gebied van (digitale) techniek.

Kaarten voor de workshop stop-motion kosten €2,=, leden krijgen € 0,50 korting. Kaartjes zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in de bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen