Tijdelijke vervanger voor zieke wethouder

Foto: noordoostpolder.nieuws.nl

Wethouder Sacha Werkman is langer uit de roulatie dan eerder gehoopt. Daarom pleit het College van B en W voor een tijdelijke vervanger van de wethouder. Haar partij ONS heeft Wout Jansen voorgedragen. Hij was eerder wethouder in Zeewolde en Lelystad. Werkman meldde zich eind november ziek en hoopte na het kerstreces weer aan de slag te gaan. Dat bleek onmogelijk.

NOORDOOSTPOLDER, 31-01-2024 – Tot dusver namen andere wethouders haar taken over, maar gezien de zwaarte van de portefeuille is dat voor langere tijd geen optie, meldde burgemeester De Groot maandagavond aan de raad. Na afloop werd duidelijk dat ONS inmiddels een vervanger heeft gevonden. De gemeenteraad moet wel akkoord gaan met het tijdelijke functioneren van Jansen.

CDA’er Marien van der Slikke vindt dat het College laat heeft gecommuniceerd over de uitval van Werkman. Hij zet ook vraagtekens bij de stabiliteit van het bestuur in de Noordoostpolder. Van der Slikke wijst erop dat aan het begin van deze bestuursperiode een wethouder (Gillissen van de PvdA) snel zijn functie neerlegde.

Volgens burgemeester De Groot heeft het college overigens niet bewust laat gecommuniceerd. Het was ook geen geheim dat Werkman ziek was, stelt hij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen