Bouw nieuw dorpshuis Marknesse bereikt hoogste punt

Wethouder Toon van Steen markeert de realisatie van het hoogste punt in de bouw van
het nieuwe dorpshuis.
Wethouder Toon van Steen markeert de realisatie van het hoogste punt in de bouw van het nieuwe dorpshuis.
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Afgelopen najaar startte de bouw van het nieuwe dorpshuis in Marknesse en nu bereikt de bouw zijn hoogste punt. Een mijlpaal in de bouw. En dat werd door Stichting Dorpshuis Marknesse en gemeente Noordoostpolder feestelijk gemarkeerd. De nieuwbouw van het dorpshuis is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Stichting Dorpshuis Marknesse (SDM) en de gemeente. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het huidige dorpshuis De Marke aan de Oudeweg te renoveren, dit is een rijksmonument. Renovatie bleek echter te kostbaar, dus is een nieuw plan gemaakt.

Aanbouw aan sporthal

Dankzij een financiële bijdrage vanuit het dorp en een Leadersubsidie werd het nieuwbouwplan uitgewerkt. Een nieuw dorpshuis aanbouwen aan de bestaande sporthal De Triangel bleek de beste optie. Daardoor kunnen de dorpshuisactiviteiten en de sporthalfunctie elkaar gaan versterken. Naast de huidige kantine wordt 245 m2 aangebouwd. Gelijktijdig met de aanbouw krijgt de sporthal groot onderhoud. Wethouder Toon van Steen is blij met de nieuwbouw: “Marknesse krijgt een prachtig nieuw dorpshuis. Mede dankzij de enorme inzet vanuit de inwoners. De geweldige veilingopbrengst in april vorig jaar onderstreept dit.”

Nieuwe naam De Markering

SDM heeft voor het nieuwe dorpshuis een naam bedacht: De Markering. De naam ‘De Markering’ verwijst naar de naam van het oude dorpshuis ‘De Marke’, maar ook naar het markeren van belevenissen. De Markering wordt het hart van het dorp.

Uitvoering periode oktober 2023-mei 2024

De werkzaamheden duren naar verwachting nog tot juli 2024. Bouwbedrijf Doorn uit Emmeloord voert de bouwwerkzaamheden uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen