Instant klassieker in Filmhuis Emmeloord

Foto: aangeleverde afbeelding

Filmhuis Emmeloord toont op woensdagavond 7 februari de instant klassieker The holdovers. Het is zo’n film die je ieder jaar moeiteloos opnieuw kan kijken. De hartverwarmende tragikomedie zit vol mededogen voor mensen die vastzitten in hun leven man.

EMMELOORD – 23-01-2024 – De hoofdrolspeler is een pedante geschiedenisdocent die als een einzelgänger door het leven gaat. Hij heeft geen sociaal leven en draagt door een aandoening een nogal kenmerkende lichaamsgeur. En dan heeft hij ook nog een lui oog, wat hem onder leerlingen de bijnaam ‘scheeloog’ oplevert.

Omdat er thuis toch niemand op hem wacht, moet hij tijdens de vakantie het groepje leerlingen opvangen dat niet naar huis kan; de ‘overblijvers’. Dit alles voltrekt zich in het Massachusetts van 1970. Succesvol weet regisseur Alexander Payne de sfeer van die tijd op te roepen.

Payne haalt het beste in zijn acteurs naar boven. De achtergebleven zielen groeien steeds verder naar elkaar toe, zonder dat het te sentimenteel wordt. The holdhovers wordt zo een moderne klassieker, die moeiteloos ontroert, verwarmt en vrolijk stemt.

Woensdag 7 februari | 20.00 uur
The Holdovers
133 minuten | Regie: Alexander Payne

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen