Kom experimenteren in het BiblioLab

Verschillende activiteiten waarmee geëxperimenteerd kan worden tijdens Open
BiblioLab
Verschillende activiteiten waarmee geëxperimenteerd kan worden tijdens Open BiblioLab
Foto: Flevomeer Bibliotheek

Hou je van computers, robots en LEGO? Dan is het Open BiblioLab net wat voor jou! Op woensdag 31 januari gooit het BiblioLab de deuren weer open van 14.00 tot 16.00 uur en kan je naar hartenlust zelf bouwen en experimenteren met LEGO, Dash & Dot, Micro:bit en nog veel
meer moois!

EMMELOORD, 19-01-2024 – Het Open BiblioLab is hét moment om langs te komen om nieuwe dingen te ontdekken of verder te werken aan een project waar je mee bezig bent. Wil je bijvoorbeeld een uitgebreidere game maken met Bloxels? In het Open BiblioLab kan je er aan werken wanneer je maar wilt en zolang als je wilt. Er is elke keer iets anders te doen, dus kom langs en experimenteer er op los!

Er is iemand van de bibliotheek aanwezig om je te helpen als je ergens mee vastloopt, maar het is de bedoeling dat je zelfstandig aan de slag gaat. Natuurlijk mag je ook je zus, opa of buurman meenemen om je te helpen.

Open BiblioLab is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Je hoeft je niet aan te melden en de toegang is gratis. Het kan wel zo zijn dat het druk is en je dus even moet wachten tot je aan de beurt bent.

Over BiblioLab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. De maatschappij verandert door nieuwe technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om mee te kunnen draaien in deze nieuwe samenleving. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden door het aanbieden van activiteiten op het gebied van (digitale) techniek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen