Workshop Bloxels in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord

Bloxels
Bloxels
Foto: Flevomeer Bibliotheek

Computerspelletjes spelen is hartstikke leuk! Maar een computerspel spelen dat je helemaal zelf hebt ontwerpen is nog leuker! Lijkt het je leuk om je eigen game te ontwerpen? Kom dan vrijdag 26 januari van 15.00 tot 16.30 uur naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder voor de
workshop Bloxels.

EMMELOORD, 19-01-2024 – De Mario Brothers©, wie kent ze niet? Mario Bros© is een platformspel. Tijdens de workshop Bloxels leer je hoe je zelf een platformspel kunt ontwerpen. Bloxels zijn gekleurde blokjes waarmee je het spel ‘tekent’ op een soort kralenplank. De verschillende kleuren staan voor verschillende onderdelen in het spel, roze blokjes stellen bijvoorbeeld lava voor. Als je klaar bent met een level dan scan je dit met de tablet. Vervolgens kun je in je eigen computerspel op avontuur!

Over Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. De maatschappij verandert door nieuwe technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om mee te kunnen draaien in deze nieuwe samenleving. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden door het aanbieden van activiteiten op het gebied van (digitale) techniek.

Kaarten voor de workshop Bloxels kosten €2,-, leden krijgen €0,50 korting. Kaartjes zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in de bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen