De Orchideeën Hoeve onderneming van het jaar

Orchideeën Hoeve ondernemer van het jaar in Noordoostpolder
Orchideeën Hoeve ondernemer van het jaar in Noordoostpolder
Foto: Sjors Evers

De Orchideeën Hoeve uit Luttelgeest is de onderneming van het jaar 2023. Wethouder Linda Verduin maakte dit dinsdagavond bekend tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van BV Noordoostpolder, LTO en de gemeente, in ‘t Voorhuys. Dit keer gepresenteerd door Jetze Kempenaar.

EMMELOORD, 10-01-2024 – De Orchideeën Hoeve behoeft eigenlijk nauwelijks nog toelichting, is landelijk gezien wellicht het meeste bekende polderbedrijf, maar Linda Verduin, voorzitter van de jury, schetste de winnaar met trefwoorden als: creatief, innoverend en onderscheidend. ‘De Orchideeën Hoeve is gewoon uniek’, vatte de wethouder heel kort samen, nadat ze de trofee, gemaakt door Gea Nijzing uit Emmeloord, had overhandigd. Deze onderneming van het jaar zal de Noordoostpolder dit jaar vertegenwoordigen tijdens het Flevopenningengala, in Zeewolde.

De agrarische vernieuwer

Een nieuwe onderscheiding, van LTO Noordoostpolder, is die voor de agrarische vernieuwer. Winnaar werd de familie Koenraadt uit Tollebeek, die met de teelt van zoete aardappelen zijn begonnen. Nieuw in de Noordoostpolder. Daarvan telen ze momenteel al 25 hectare. Marja Hoorweg, voorzitter van LTO Noordoostpolder, reikte de prijs uit.

Inclusieve werkgever

En dan was er nog de prijs voor de meest inclusieve werkgever in de Noordoostpolder. De ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt werd InGroen Projecten uit Emmeloord. Dit bedrijf, actief in het ontwerpen en onderhouden van groene binnen- en buitenruimten, heeft in het afgelopen jaar maar liefst tien werknemers met een afstand naar de arbeidsmarkt aangenomen. In nauwe samenwerking met de WerkCorporatie.

Burgemeester Roger de Groot en Twan Hakvoort, voorzitter van de BV Noordoostpolder, zaten in hun toespraken helemaal op één lijn. Het gaat in 2024, nog meer dan in het verleden, om verbinding en samenwerking. ‘Samen staan we sterk’, vatte Hakvoort bondig samen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen