Genomineerden ‘Onderneming van het jaar’ bekend

Foto: BV Noordoostpolder

Er heeft een belangrijke wijziging in de verkiezing van de ‘Onderneming van het jaar’ plaatsgevonden. Vanaf dit jaar worden alle drie de genomineerde bedrijven bekend gemaakt.

EMMELOORD, 29-12-2023 – BVN Voorzitter Twan Hakvoort: ‘Belangrijkste reden hiervoor is dat wij álle bedrijven de aandacht willen geven die zij verdienen, en niet alleen de winnaar. Immers zijn zij niet voor niets genomineerd. Daarnaast willen we benadrukken dat de Ondernemersprijs een verkiezing is, en hoe doe je dat meer dan door de spanning op te bouwen en te laten zien welke bedrijven strijden om de prijs?’

De genomineerden van 2023

Afgelopen weken zijn er drie genomineerde bedrijven bezocht door de jury. Deze bedrijven zijn:
VHM Machinery
VHM maakt machines en systemen voor Boxes and Bins Fully Automateds wereldwijd. Al bijna 15 jaar met inmiddels met zo’n 40 mensen die niks liever doen dan samenwerken en verbinden. Onder elkaar en met klanten. Om oplossingen, systemen en machines te bedenken én te maken voor de meest complexe Boxes and Bins Fully Automated uitdagingen. Als het moet binnen enkele weken. Je herkent de machines van
VHM aan hun oranje kleur. Maar bovenal aan hun flexibiliteit, mobiliteit en schaalbaarheid. Zo maken zij processen efficiënter, zodat er meer kan met minder mensen.

Conrad Stanen
Conrad is een internationaal gerichte, innovatieve organisatie uit Emmeloord met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van klant specifieke verticale grondboormachines. Conrad ontwikkelt grondboorinstallaties en een grote diversiteit aan ondersteunende machines en middelen met de hoogste kwaliteit die zich onderscheiden in vermogen, snelheid, veiligheid, duurzaamheid en bedieningsgemak. Maatwerk zoals maatwerk bedoeld is.

De Orchideeën Hoeve
De Orchideeën Hoeve is uitgegroeid tot de grootste tropische trekpleister van Europa. Door op een thematische manier het vernuft van de natuur in de spotlight te plaatsen, ervaren en beleven jaarlijks meer dan 285.000 bezoekers hoe planten en dieren overleven, verleiden en
samenwerken. In 2019 bestond het familiebedrijf maar liefst 100 jaar. De Orchideeën Hoeve wordt gerund door de broers Thomas en Jeroen Maarssen – de vierde generatie van tuindersfamilie Maarssen – en is door de ANWB meerdere jaren op rij bekroond als het ‘Leukste uitje van Flevoland’.

Bekijk de video over de genomineerden (gemaakt door Nick van Scherrenburg van Viseo Vision) hier: https://www.youtube.com/watch?v=YSufZUpCgwo

De jury

De bedrijven zijn door drie juryleden beoordeeld. Elk jaar is de wethouder van Economische Zaken, dit jaar weer Linda Verduin, hoofdjurylid. Ook is traditie dat de winnaar van voorgaand jaar aansluit als jurylid. Dit jaar is dat Paul Andela van Andela Techniek & Innovatie. Daarnaast sluit elk jaar een ondernemer aan met financiële kennis, dit jaar is dit Vincent Corjanus van Moore MTH. De genomineerde bedrijven zijn afgelopen weken door de drie juryleden bezocht. Aan de hand van deze bezoeken en de nog aangeleverde gegevens van de bedrijven maakt de jury uiteindelijk de keuze voor een winnaar.

Bekendmaking

Traditiegetrouw zal de winnaar van de verkiezing tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst worden bekend gemaakt. Tijdens de festiviteit zal groots uitgepakt worden, waarna toegewerkt wordt naar de uitreiking van de felbegeerde prijs. De nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 9 januari. Inloop om 19:30 uur, officiële start om 20:00 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd door BV Noordoostpolder, LTO Noordoostpolder en gemeente Noordoostpolder. Alle ondernemers uit de Noordoostpolder zijn uitgenodigd en daarnaast zijn er nog extra uitnodigingen uitgestuurd naar genodigden. Aanmelden is niet nodig.

Over BV Noordoostpolder

BV Noordoostpolder is een vereniging van ondernemers in de Noordoostpolder die enerzijds de belangen van de ondernemers behartigt en anderzijds bedrijfsbezoeken, thema-avonden en netwerkavonden organiseert. Kennis delen en krachten bundelen staan voorop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen