Geen camera’s, wel extra aandacht voor openbaar toilet Jumboplein

Foto: staticflickr.com

Jelmar Halma (VVD) ging maandagavond voor cameratoezicht bij het openbaar toilet op het Jumboplein, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met ‘extra aandacht’ voor de activiteiten rond de nieuwe voorziening. Ook krijgt de gemeenteraad binnenkort een memo over cameratoezicht binnen de gemeente.

EMMELOORD, 13-12-2023 – Want raadsleden vragen vaker om camera’s, terwijl die apparatuur niet zomaar kan worden opgehangen, stelt burgemeester De Groot. “Daar wordt in de gemeenteraad soms heel makkelijk over gedacht, maar de politie gaat echt niet zomaar akkoord met camera’s. Dan moet er eerst een dossier over een locatie worden opgebouwd. En over het Jumboplein is nog geen enkele melding binnengekomen.”

Toch trokken omwonenden onlangs aan de bel. Ze ervaren overlast van het openbaar toilet. “Het is een handelskantoor voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen”, zegt Halma. Volgens hem voelen bewoners en gebruikers zich onveilig rond het toilet. De meeste andere partijen zijn ook geen voorstander van cameratoezicht. Ze zien liever eerst andere maatregelen. De Groot zegde toe dat hij het onderwerp bij zijn overleg met de politie onder de aandacht gaat brengen.

Alex Tuinenga (Politieke Unie) liet nog doorschemeren dat omwonenden het openbaar toilet liever helemaal kwijt zouden willen. Dat is onder meer voor Wim van Wegen (D66) geen optie. “We laten een stelletje raddraaiers er toch niet voor zorgen dat deze nieuwe voorziening nu alweer moet verdwijnen?”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen