Koreaans liefdesverhaal in Filmhuis Emmeloord

Past Lives
Past Lives
Foto: Filmhuis Emmeloord

Wat als je toen wél voor die liefde had gekozen? Deze vraag staat centraal in de betoverend mooie Koreaanse film Past lives, die woensdag 6 december is te zien in Filmhuis Emmeloord. De Volkskrant riep de film uit tot een van de mooiste van het jaar.

EMMELOORD, 23-11-2023 – In de openingsscène zit een vrouw met twee mannen in een bar in New York. De ene is haar echtgenoot, de ander is haar jeugdliefde uit haar kindertijd in Korea. Zij zit er als een tolk tussen, als een brug tussen twee levens. Regisseur Celine Song heeft de scène ontleend aan haar eigen leven.

Hierna gaat de film terug naar Seoul. De twaalfjarige Na Young en Hae Sung zijn gek op elkaar, maar durven dat niet uit te spreken. Dan emigreert het meisje met haar ouders naar Toronto. Na jaren radiostilte hervatten de twee hun vriendschap via Skype. En ja, uiteindelijk zoekt de jongen van toen de vrouw van nu op voor een hernieuwde kennismaking.

Maar Past Lives is meer dan een hoogstpersoonlijke geschiedenis die zich verliest in dromen over wat-als-scenario’s. Liever onderzoekt de regisseur hoe voorbije of nooit geleefde levens zich verhouden tot het hier en nu. De film vertelt een invoelbaar, universeel verhaal. Over toeval en het lot, over keuzes en veranderingen, en over vorige en nieuwe levens.

Woensdag 6 december | 20.00 uur
Past lives
108 minuten | Regie: Celine Song

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen