Natuurwerkdag weer een groen succes

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

De weersvoorspelling hield afgelopen vrijdag en zaterdag de deelnemers van de 23e editie van de natuurwerkdag niet tegen om ook in Flevoland enthousiast aan het werk te gaan. Wel vielen met de storm Ciarán en de vele regenval voorafgaand aan de Natuurwerkdag, sommige klussen letterlijk in het water.

FLEVOLAND, 07-11-2023 – Locaties waren hierdoor niet meer toegankelijk voor deelnemers. Ook de natuurwerkdag-junior ging daardoor helaas niet door. Gelukkig konden groene vrijwilligers op 18 andere locaties in Flevoland wel aan de slag. En dat deden ze! In Flevoland waren bijna 400 mensen actief, jong en oud. In het hele land waren dat er ruim 12.000.

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijden van extreme regenval. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen en bosranden, het aanplanten van vogel- en voedselbosjes en het schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. Mede dankzij deze vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene leefomgeving. Het thema van deze natuurwerkdag was dan ook heel toepasselijk: Samen voor biodiversiteit en klimaat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen