Zonovergoten warme editie van het Agrico Pieperfestival; voor jong en oud

Pieperfestival Eqraft Saturday Night
Pieperfestival Eqraft Saturday Night
Foto: Sjors Evers

Vanaf afgelopen donderdag stond de Noordoostpolder in het teken van het Agrico Pieperfestival. Het langstlopende festival van de organisatie StEP bevatte dit jaar een aantal nieuwe onderdelen, zoals Koren onder de Toren, de vrijdagmiddag borrel en het VIP deck.

EMMELOORD, 11-09-2023 – Ook nieuw was de alcoholvrije vrijdagavond en de minimale leeftijd van 18 jaar op de zaterdagavond. Hierdoor was het Pieperfestival, meer dan ooit, een festival voor jong en oud.

Simon Doornbos, voorzitter van de Pieperfestival; “Voor de organisatie was het een feestje om te zien hoe de inwoners van de Noordoostpolder hebben genoten. We zijn trots op het afwisselende programma dat we konden aanbieden; voor elk wat wils”.

Na de openingsavond op woensdag, stond donderdagmiddag in het teken van de ZONL Belevingsmiddag. Er was een gezellige setting op het terrein gecreëerd. De overkapping zorgde voor schaduw en het briesje maakte het aangenaam toeven op de gezellige zitjes. Het publiek werd getrakteerd op een optreden van Jules & Paul, goochelaar Maarten Bruins en smartlappenkoor De Johanna’s. Ook het gratis frietje mocht niet ontbreken. Aan het einde van de middag keerde iedereen met een leuk gevulde goodiebag huiswaarts.

Tijdens het nieuwe onderdeel Koren onder de Toren op donderdagavond kon het publiek genieten van een sfeervolle muziekavond. Na de spectaculaire opening door slagwerkgroep Flevosticks, lieten vijf koren uit de polder hun zangkunsten horen. De koren (Nat Zat, de Melody Singers, Together, Cantabile en Flevox) brachten een gevarieerd repertoire onder muzikale begeleiding van een aantal gerenommeerde poldermuzikanten; Coen Dassen op gitaar, Irina Chaykovsky op toetsen, Fagner ten Hove op bas en Rob Bredewout op drums. Bert Schonewille, presentator van de avond, begeleidde met koor Flevox het publiek tot een meerstemmig afsluitende swingende finale waarbij iedereen uit volle borst meezong. Een succesvolle eerste editie, in samenwerking met het Muzisch Centrum, die heel goed ontvangen is bij het publiek.

De eerste MKB Krediet Nederland VrijMiBo (vrijdagmiddagborrel) bracht groepen vrienden en collega’s naar het festivalterrein. Onder het genot van een drankje, hapje en het enthousiaste optreden van succesvolle polderband Ongetwijfeld, een goede start van het Pieperweekend.

De organisatie heeft ervoor gekozen om qua alcohol beleid een duidelijke scheiding aan te brengen. Hierdoor bood de alcoholvrije Suplacon Dance Night op vrijdagavond de jeugd vanaf ongeveer 12 jaar een veilige fantastische eerste festivalervaring. De line-up met onder andere de Bankzitters en Stefan & Sean met Bram Krikke was voor deze groep een schot in de roos. De sfeervolle Eqraft Saturday Night was dit jaar voor het eerst 18+ waarbij bezoekers genoten van onder andere De Heeren van Aemstelband, de U2two band (bekend van TV!) die het publiek in extase bracht en een heerlijke DJ set van Chris Deluxe.

Op de Regiobank zaterdagmiddag was traditiegetrouw gezellig druk. Ondanks de warmte, waar extra watertappunten voor beschikbaar werden gesteld door de brandweer, vonden veel mensen hun weg naar het centrum voor het jaarlijkse gratis frietje, de dansoptredens van Artistique, livemuziek, diverse kinderactiviteiten en de wedstrijd ‘pieperschillen’.

De organisatie heeft kritische geluiden gehoord over de entreeprijzen die, door de stijgende kosten, hoger waren dan vorig jaar. Voorzitter Simon Doornbos zegt hierover: “Uiteraard nemen we deze geluiden mee in de evaluatie”.

StEP bedankt alle vrijwilligers die ondanks de warmte zich met volle energie hebben ingezet om het Pieperfestival mogelijk te maken. Het was een puzzel om alle onderdelen goed bezet te krijgen maar met de hulp van zeker 150 vrijwilligers is het toch weer gelukt om een geslaagd festival neer te zetten. Ook een groot dankwoord naar onze hoofsponsor Agrico en alle sponsoren van het Pieperfestival voor hun financiële steun.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen