Nazomeren in de tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’

Het Zwaluwhuis
Het Zwaluwhuis
Foto: Agnes Muijsers

Tot 1 oktober zijn plantenliefhebbers op zaterdag welkom in Bloemenpark De Wei en in De Stekkentuin, de tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’ aan de Noordermiddenweg te Espel. Op zaterdag 9 en zondag 10 is er een Speciaal Nazomer-Weekend.

ESPEL / ENS, 04-09-2023 – In dit weekend kan men tevens terecht in boerderijtuin Het Zwaluwhuis Zwijnsweg 31 Ens. Elke zaterdag kunnen liefhebbers van dahlia’s terecht in Bloemenpark De Wei op nr. 15. Hier kunt u heerlijk rondwandelen tussen 300 verschillende dahlia’s (de een nog mooier dan de ander), langs de honderden kleurrijke gladiolen en langs vele bijzondere eenjarigen. Het is mogelijk om hier een vers geplukt boeket te laten maken. Elke vrijdag en zaterdag bent u welkom in De Stekkentuin op nr. 13. Hier vindt u tientallen najaarsbloeiers zoals asters, anemonen, persicaria’s, siergrassen, zilverkaarsen en heesters zoals rozen, hortensia’s, grootmoeders oorbellen, pindakaas struiken, viburnums etc. Samen met vele rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen zorgen zij nog voor veel kleur en geur in de tuin. Op het erf kunt u rondstruinen tussen de vele stekken uit eigen tuin.

In het weekend van zaterdag 09 en zondag 10 september kunt u tevens terecht in Het Zwaluwhuis, Zwijnsweg 31 in Ens: een opvallende landelijke boerderijtuin met mooie strakke zichtlijnen met een losse beplanting in ‘prairiestijl’.

Kortom: er is voor elk wat wils.

** Bloemenpark De Wei is alleen op zaterdag open.
** De Stekkentuin is op vrijdag en zaterdag open.
** Het zwaluwhuis – Bloemenpark De Wei – De Stekkentuin zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september gezamenlijk open.
** Welkom van 10.00 – 17.00 uur.
** Er wordt entree gevraagd.
** De tuinen zijn niet rolstoelvriendelijk.
** Op andere dagen zijn de tuinen alleen op afspraak open.
** De koffie/thee staan klaar.

Meer informatie:
https://www.facebook.com/marlies.schouten.503
www.destekkentuin.nl
www.hetzwaluwhuis.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen