FruitFestival op 9 en 10 september bij Vink Fruitboerderij

Foto: parelprojecten.nl

Zaterdag 9 en zondag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom op het FruitFestival, een beleving voor jong en oud, bij Vink Fruitboerderij aan de Zuiderringweg 13-II in Kraggenburg. Het FruitFestival is gratis toegankelijk.

KRAGGENBURG, 01-09-2023 – Burgemeester Roger de Groot van Gemeente Noordoostpolder opende de fruitpluktuin bij Vink Fruitboerderij op zaterdag 26 augustus met het plukken van de eerste appel. Hij vertelde het als een voorrecht te beschouwen dat hij de eerste appel mocht plukken en proeven. In de twee jaar dat hij burgemeester is, heeft hij al vele bedrijven bezocht, maar was hier nog niet geweest. ‘Fruitbedrijf Vink staat boven aan mijn lijstje en kan ik nu afvinken’, grapte hij. Daarnaast vertelde hij trots te zijn op de mooie familiebedrijven die de Noordoostpolder kent. ‘Hier staat inmiddels de derde generatie aan het roer, die een mooie beleving heeft gemaakt van het bedrijf en er mooie producten maakt. Ik ben gek op jam!’

Fruitpluktuin

De boomgaard is ingericht met veel verschillende soorten appels, handperen en zelfs stoofperen. Dat maakt de zoektocht naar jouw lekkere stuk fruit nog leuker! Voor iedereen is er wel een goede smaak te plukken. De plukbaas, die in de fruitpluktuin aanwezig is, weet precies welke appels en peren wanneer rijp zijn. Ook geeft hij uitleg hoe te plukken. Hierdoor is het FruitFestival ook nog eens een educatief uitje. Met de geplukte appels en peren ga je naar de boerderijwinkel waar ze worden gewogen en afgerekend.

FruitFestival

Tijdens het Fruitfestival kun je niet alleen fruit plukken in de fruitpluktuin, maar is er van alles te doen. Op het erf naast de boerderijwinkel en de fruitpluktuin vind je gezellige en feestelijke kraampjes vol verrassingen en met diverse lekkernijen, creatieve producten en handgemaakte kunstwerken. Voor de kinderen is er een springkussen en er kan volop gespeeld worden in de speeltuin.

In de boerderijwinkel vind je naast de eigen producten van Vink Fruitboerderij, zoals sappen, jam en saus ook andere lokale producten, variërend van vers fruit tot (ambachtelijke) streekproducten. De producten van Vink herken je aan het label “Lekker Puur”.

Op de website en social mediakanalen van Vink Fruitboerderij vind je alle informatie over de openingstijden en het te plukken fruit, https://www.vinkfruitboerderij.nl/.

De fruitpluktuin is tot en met de herfstvakantie iedere woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen