Landelijke maaidag met de zeis op Schokland

Maaien met groep
Maaien met groep
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Ook dit jaar komen er weer maaiers uit het hele land op zaterdag 17 juni naar de Noordoostpolder voor de landelijke maaidag. Deze dag biedt hen de kans om het mooie gevoel van samen een veld met de zeis te maaien weer te beleven.

SCHOKLAND, 11-06-2023 – Landschapsbeheer Flevoland organiseert de dag in samenwerking met het Flevo-landschap bij het voormalige eiland Schokland.

Deze landelijke maaidag is bedoeld voor een ieder die bijvoorbeeld ergens in het land de cursus Maaien met de zeis heeft gevolgd. Of gewoon voor alle maaiers die ook zonder de cursus enthousiast zijn. Maaiers die thuis de zeis wel eens pakken om een slootkant te maaien of het hoge gras rond de voet van een boom. Of groene vrijwilligers die de zeis gebruiken om orchidee├źn te sparen bij het maaien van een weitje.

Het is een dag om onderling contact te leggen en de kneepjes van het vak uit te wisselen. Het maaien zelf maar ook hoe je het blad van de zeis goed scherp houdt. Hoe meer geoefend, hoe beter het gaat en hoe meer plezier het maaien geeft. De deelnemers, mannen en vrouwen, komen uit het hele land.

De meeste maaiers nemen hun eigen zeis mee, voor degenen die geen zeis hebben zijn enkele zeisen te leen of ook te koop. De mobiele smid is aanwezig om een zeis op maat te maken, rekening houdend met de lichaamslengte.

De dag start vroeg, om 9.00u, want het maaien gaat het beste als het gras nog vochtig is van de dauw. We maaien tot ca. 14.00u, voor koffie/thee en versnaperingen wordt gezorgd. Wat later beginnen kan natuurlijk ook. Lijkt het je wat om langs te komen en mee te maaien? Je kunt je aanmelden via bit.ly/maaidag2023 of [email protected]. Dan ontvangt u alle nadere informatie. Locatie: Palenweg 5, Nagele.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen