Een tuin om van te smullen

Vlierbloesemsiroop
Vlierbloesemsiroop
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Bij eten uit eigen tuin wordt snel gedacht dat je moet kiezen tussen een mooie tuin of een moestuin. Maar kan je de tuin ook zo inrichten dat het een feest is voor het oog en op je bord? Ontdek het tijdens de cursus ‘een tuin om van te smullen’ van ecoloog Rebecca Wielink, gegeven in haar eigen tuin in het buitengebied van Bant.

BANT, 09-06-2023 – Steel jij deze zomer de show bij de buurtbarbecue door je salade met goudsbloemblaadjes of til jij je meegebrachte toetje naar een hoger niveau met een versiering van gesuikerde madeliefjes uit eigen tuin?

Tijdens deze cursus is er een lezing in de tuinkamer, waar Rebecca Wielink je meer vertelt over eetbare bloemen, wilde kruiden en struiken voor in de tuin. Daarnaast vertelt ze hoe je je tuin zo in kan richten dat ook tuingasten van je tuin kunnen smullen. Denk bijvoorbeeld aan aalbessen die ideaal zijn voor vogels, of hoe je je maaibeheer zo kunt aanpassen dat wilde bijen een goede plek hebben om voedsel te vinden.

Naast de lezing zullen er hapjes uit eigen tuin zijn en ga je naar huis met een eigengemaakt stammetje waar eetbare paddenstoelen op kunnen groeien. Tijdens de cursus is er tijd om rond te kijken in de tuin van Rebecca om te zien hoe zij haar ideeën in de praktijk heeft gebracht. De cursus vindt plaats in het buitengebied van Bant (Schoterpad 4c in Bant) op zaterdag 17 juni 2023, van 10:00 tot 12:30.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen