Jaarvergadering Bedrijven voor Noordoostpolder

Kees van der Sar en Twan Hakvoort
Kees van der Sar en Twan Hakvoort
Foto: Anca Blok

Twan Hakvoort, eigenaar van HCR ’t Voorhuys, is donderdagavond tijdens de jaarvergadering van Bedrijven voor Noordoostpolder gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Kees van der Sar op, die in 2020 de eerste voorzitter werd, na de fusie van Bedrijven Actief Noordoostpolder en Ondernemersvereniging Groendorpen.

EMMELOORD, 06-06-2023 – Van der Sar werd door diverse sprekers geprezen als de onvermoeibare verbinder. Hij zal zich nu vooral bezig houden met het nieuw te starten energie collectief ‘Stream Energy’, op Bedrijventerrein Nagelerweg.

Ook werd deze vergadering, die gehouden werd in de schuur van Andela Techniek & Innovatie, winnaar van de Ondernemingsprijs 2022, afscheid genomen van Eveline van Hees en Arianne de Groene. Zij worden als voorzitter van respectievelijk Team Activiteiten en Netwerken en Team Onderwijs en Bedrijfsleven opgevolgd door Han van Wegen en Jeannette Buikema.

Han van Wegen (al meerdere jaren lid van het bestuur bij BVN) presenteerde een imposante rij van activiteiten die de BVN in het afgelopen jaar organiseerde, zoals het bezoek aan de Floriade, het symposium You’ve got the power, het nieuwe ledenontbijt, de netwerkwandeling op Schokland, het Running Business Event in Rutten en nog veel meer. Ook voor het komend seizoen staan er weer veel van dergelijke activiteiten op het programma.
Het bezoek aan Andela Techniek & Innovatie past naadloos in deze rij. Paul Andela maakte indruk met zijn presentatie van de Robot Weeder. Heel in het kort is dit een gerobotiseerde autonoom rijdende wiedmachine, die in verschillende gewassen en onder alle veldomstandigheden de diverse onkruiden detecteert en door hitte verwijdert. Het regende vragen van geïnteresseerde bezoekers en na afloop kon iedereen de op het erf geplaatste Robot Weeder zelf bewonderen. Op vrijdag 16 juni zal Andela Techniek & Innovatie de Noordoostpolder vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse Flevopenningengala, waar een jury de beste onderneming van Flevoland zal kiezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen