MERCATUS sparringpartner op gebied van biobased bouwen in Flevoland

Biobased bouwen
Biobased bouwen
Foto: Mercatus

Mercatus gelooft sterk in biobased bouwen en wil deze manier van woningbouw in Flevoland verder op de kaart zetten. Om dit te realiseren positioneert Mercatus zich als sparringpartner op het gebied van biobased en circulair bouwen.

EMMELOORD, 18-05-2023 – Hans Schriemer benadrukt het belang van samenwerken bij dit initiatief: “Samen kijken wij met onze bouwpartners naar vraagstukken en werken we met het motto: ‘niet alleen denken en praten, maar vooral ook doen.’ Want…met het bundelen van kennis kom je verder.”

In de huidige tijd is er een grote vraag naar woningen. Bij de huidig manier van bouwen komt veel CO 2 vrij bij de productie van materialen. Een goed alternatief hiervoor zijn biobased bouwmaterialen omdat ze van natuurlijke oorsprong zijn en juist CO 2  opslaan. Mercatus werkt samen met Salverda en Mateboer Groep een plan uit om 12 woningen biobased te bouwen. Tijdens dit proces wordt veel kennis opgedaan over biobased bouwen. Mercatus bouwt met deze ontwikkeling aan een duurzame toekomst voor deze en toekomstige generaties.

Gisteren werd het voorlopig ontwerp voor de bouw van 12 biobased woningen in Marknesse gepresenteerd aan andere Flevolandse woningcorporaties. Ook provincie Flevoland, die betrokken is bij het project, was aanwezig. Tijdens de presentatie werden kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Ook werd een bezoek gebracht aan de recent geplaatste circulaire woningen van Startblock in de wijk Emmelhage in Emmeloord. Het was een geslaagde middag waarbij de genodigden met nieuwe waardevolle inzichten en inspiratie naar huis gingen.

Met de presentatie van het voorlopig ontwerp voor de biobased woningen in Marknesse laat Mercatus zien dat de lat voor duurzaam bouwen hoog ligt. De haalbaarheid van het project wordt op dit moment onderzocht. Door samen te werken en kennis te delen, kunnen we een gezonde en groene toekomst creëren voor alle inwoners van Flevoland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen