Grote opkomst bij informatieavond Waaks

Waaks! bijeenkomst
Waaks! bijeenkomst
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Maandagavond 15 mei werd de informatieavond van Waaks! bezocht door een indrukwekkend aantal inwoners, waarmee het een groot succes was. De deelnemers zijn aangemoedigd om de ogen en oren van de buurt te zijn tijdens het uitlaten van hun hond.

EMMELOORD, 17-05-2023 – Burgemeester Roger de Groot opende de bijeenkomst, met de adviseur veiligheid van de gemeente. De aanwezigen kregen informatie hoe te handelen bij verdachte situaties. Twee wijkagenten namen de deelnemers mee in de praktijk. Grote lijn van de avond: luister tijdens het hond uitlaten naar je
onderbuikgevoel.

Waaks! deelnemers worden buurtwachters

Buurtbewoners die bekend zijn met hun eigen stukje wijk hebben vaak een voorsprong in het opmerken van bijzondere situaties. De hondenbezitters, getraind en wel, gaan gewoon tijdens hun normale wandeling met hun trouwe viervoeters de straat op. Ze zijn zich bewust van hun rol als buurtwachters en nemen deze verantwoordelijkheid serieus.

Waaks! draait om samenwerken met de buurt

Waaks! benadrukt het belang van gemeenschapszin bij het waarborgen van veiligheid. Als je iets verdachts ziet, word je aangemoedigd om dit te melden. Door samen te werken kunnen we een veiligere omgeving creëren voor alle buurtbewoners. Wil je op de hoogte blijven van de laatste veiligheidsnieuwtjes en succesverhalen in de buurt? Meld je aan voor de Waaks! nieuwsbrief via www.noordoostpolder.nl/waaks.

Waaks! is een samenwerking tussen de gemeente Noordoostpolder, de politie en hondenbezitters. Het heeft als doel de veiligheid in de buurt te vergroten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen