Radio Starlight Urk voortaan ook op DAB+

Foto: Radio Starlight

Radio Starlight Urk is sinds deze week te beluisteren via DAB+. In de regio Noordoostpolder / Urk is het station nu op kanaal 11B (218,640 MHz) te ontvangen. 3 Jaar geleden is het internetradiostation Starlight Urk nieuw leven ingeblazen en tot afgelopen maart was het station ook te beluisteren via de middengolf AM1224 kHz.

URK, 24-04-2023 – Kort na het lanceren van de middengolf was er vrijwel gelijk ook de ambitie om via DAB+ uit
te willen zenden. Maar dan moesten er wel wat dingen gewijzigd worden. Zo is er een nieuwe stichting opgericht. Stichting Mediaplatform Urk. Onder deze stichting valt nu ook Radio Starlight Urk. De stichting moet een platform worden in de breedste zin van het woord. Radio, TV en online content via bijvoorbeeld YouTube is de volgende stap die we willen gaan nemen.

Radio Starlight Urk heeft momenteel programmamakers vanuit 20 verschillende radiostudio`s die belangeloos hun programma aan ons leveren in Nederland en vanuit België en Engeland leveren zij onze dagelijkse programmering.

Radio Starlight Urk onderscheidt zich door muziek te draaien die niet door de “mainstream” gedraaid wordt maar waar klaarblijkelijk heel veel behoefte aan is. Daarom draait het station draaien doorgaans populaire muziek vanaf de jaren `70 tot en met de jaren `00 met een vleugje hedendaags. Met uitzondering van de zondag. Want vanaf aankomende zondag zal daar de programmering drastisch gewijzigd worden. Door overdag Prijs en Aanbiddingsmuziek te draaien wil het station de Christelijk / Evangelische doelgroep benaderen. Ook is de ambitie om op zondag een kerkdienst uit te gaan zenden die past in deze doelgroep. Er zijn inmiddels al contacten gelegd met deze kerken. Ook zal er op zondagochtend een kleine meditatie te horen zijn van Luut Schraal. Hij is bereid gevonden om wekelijks 1 à 2 korte meditaties aan te leveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen