Toeristenbelasting Flevoland gestegen met 8,8%

Hotelkamer
Hotelkamer
Foto: Pexels Pixabay

Overnacht je in een Flevolands hotel? Dan betaal je in 2023 bovenop de prijs van je accommodatie gemiddeld € 2,73 aan toeristenbelasting per persoon per nacht. Dit is 8,8% meer dan een jaar eerder, toen je nog € 2,51 betaalde. Dit is de op een na hoogste stijging van alle Nederlandse provincies.

FLEVOLAND, 13-04-2023 – Gemeentelijk steeg het tarief het sterkst in Dronten (+52,6%). Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting in Nederland.

Grootste stijging in Dronten
In 5 van de 6 Flevolandse gemeenten steeg in 2023 het tarief voor toeristenbelasting vergeleken met een jaar eerder, gemiddeld met 8,8%. Dit is de een na hoogste stijging van alle Nederlandse provincies. Landelijk was de toename 6,3%.

Binnen Flevoland voerde de gemeente Dronten de grootste verandering door: toeristen betalen hier € 1,45 per persoon per nacht, terwijl dit vorig jaar nog € 0,95 was. Ook in Almere was er een flinke toename (+10%). Alleen in Lelystad bleef het tarief dit jaar onveranderd.

Forse verschillen tussen gemeenten
Almere staat bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Flevoland: de hoogte van de toeristenbelasting is hier € 6,52 per persoon per nacht. De tarieven per gemeente zijn als volgt:

  • Almere (€ 6,52)
  • Zeewolde (€ 3,15)
  • Lelystad (€ 2,50)
  • Urk (€ 1,55)
  • Dronten (€ 1,45)
  • Noordoostpolder (€ 1,19)

Relatief hoge toeristenbelasting in Flevoland
Voor een nachtje in een hotel in Flevoland betalen toeristen gemiddeld € 2,73 per persoon aan toeristenbelasting. Een relatief hoog bedrag, landelijk ligt het tarief namelijk op € 2,16.

In Noord-Holland wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gevraagd: € 3,16 per persoon per nacht. Dit komt vooral door het hoge tarief in Amsterdam van € 12,12.

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2023

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen